Valmentaja Laura Ollosen esittely
JalkapalloJulkaistu: 20.06.2022 16.14

Valmentaja Laura Ollosen esittely

Seuran tärkeiden henkilöiden esittelyt jatkuvat! Seuraavaksi on vuorossa valmentajamme Laura Ollonen.

Laura on P12-joukkueen valmentaja, ja hän on toiminut valmentajana neljä vuotta. Lauralta löytyy valmentajakokemusta tältä ajalta myös ViPasta ja Lepästä sekä JJK:sta ja JyPK:istä. Valmentajana työtehtäviin kuuluu harjoitusten suunnittelu, valmistelu ja toteutus, huoltajien ja pelaajien kanssa toimiminen sekä peli-iltojen valmistelu ja pelipaikkojen suunnittelu. Lisäksi hän valmentajana täydentää Jopox-järjestelmää aika ajoin, ja kehittää osaamistaan erilaisten koulutusten avulla.

Lauran taskusta löytyy muun muassa Palloliiton koulutuksista startti-, ikävaihe- ja jalkapallon tekniikat -koulutukset, sekä muutamia KesLin ohjaajakoulutuksia. Aikeissa Lauralla olisi seuraavaksi suorittaa Palloliiton UEFA C -koulutus.

Lauran ajatuksia valmentamisesta ja Team LKP:stä:

”Valmentamisessa on ehdottomasti parasta lasten kohtaaminen ja se, että näkee pelaajien kehityksen. Valmentaessa tulee vastaan myös paljon erilaisia haasteita. Haastavinta on mun mielestä se, että miten pelaajia saa kehitettyä yksilöinä heidän erilaisten tarpeiden mukaan, ja miten ottaa pelaajien tunteet huomioon. Toisaalta nää haasteet on kivoja siitä, että pääsee kehittämään itseään, ja etenkin nää haastavat tilanteet kehittää tosi paljon.

LKP:ssä parasta on yhteisöllisyys. Meillä on koutsien kesken tosi tiivis yhteisö, jossa jaetaan toisille vinkkejä ja tietoa. Tällä tavalla saa paljon uusia ja erilaisia näkökulmia niin kokeneemmilta kuin nuoremmiltakin valmentajilta. Seuran toiminnassa jatkokehittäisin yhteistyöprojekteja. Nykyiset projektimme ovat olleet mahtavia, ja niiden kautta saadaan hyviä kehitysmahdollisuuksia niin pelaajille kuin valmennuksellekin. Yhteistyötä voitaisiin kehittää vieläkin paremmaksi. Lisäksi toivoisin talvelle parempia harjoittelumahdollisuuksia.”

Laura antoi myös vinkkejä uusille ja tuleville, mutta miksei myös jo kokeneille valmentajille:

” Ole avoin kaikille uusille näkökulmille ja ajatuksille. Pohdi itse, mikä on tärkeintä valmennuksessa, et mitä sä haluut antaa niille lapsille ja pelaajille. Jokainen minuutti treeneissä on tärkeä pelaajille, joten yritä koutsina hyödyntää joka minuutti niille pelaajille. Tärkeää olisi tarjota jokaiselle lapselle tila kehittyä eteenpäin mahdollisimman hyvin.”