T08/09 joukkue päättää toimintansa upean kahdeksan kauden jälkeen
Julkaistu: 29.04.2024 16.30

T08/09 joukkue päättää toimintansa upean kahdeksan kauden jälkeen

Kaikki hyväkin päättyy aikanaan, niin myös T08/09 joukkueen taival. Tuleva kesäkausi olisi ollut joukkueelle jo yhdeksäs, mutta yläaste- ja lukioiässä olevat pelaajat lähtevät nyt elämässä eteenpäin. Osa jatkaa tai on jo aikaisemmin jatkanut jalkapalloharrastusta muissa Keski-Suomen seuroissa (mm. JyPK ja Huima) tai Team LKP:n naisten futiksen harrasteryhmässä. Osa pelaajista päättää futisuransa tähän, ja jatkaa eteenpäin opiskeluiden ja muiden harrastusten parissa. Muutama pelaaja pysyy mukana Team LKP seuratoiminnassa Huuhkajat- ja Helmarit jalkapallokerhojen ohjaajina sekä nuorempien joukkueiden valmentajina.

Team LKP T08/09 joukkuetoiminta käynnistyi kesäkaudella 2016. Sitä ennen osa pelaajista oli osallistunut jo seuran pallokerhon toimintaan. Ensimmäisenä kesänä joukkue pelasi musta ja punainen ryhmillä F-tyttöjen -sarjaa (07/08). Tuloksellisesti joukkue ei tuolloin vielä pärjännyt muille saman ikäluokan joukkueille, mutta tärkeintä olikin itse pelaaminen. Laukaassa kaikki pelaa -ajattelu on kulkenut joukkueen mukana ihan alusta saakka.


Kuva: Joukkueen ensimmäinen peli-ilta sarjan peli pelattiin 14.5.2016 Vehkalammen kentällä. Hieman oli jännitystä ilmassa.

Määrätietoinen harjoittelu on tuottanut tulosta

T08/09 joukkueen kehittyminen on ollut nousujohteista vuodesta toiseen. Vaikka ensimmäisten kausien pelit päättyivät usein tappioihin isoilla maalieroilla niin pikkuhiljaa ja sitkeästi joukkue nousi sarja- ja turnaustuloksissa kausi kaudelta korkeammalle. Joukkueella onkin takanaan tuhansia harjoitustunteja ja satoja pelejä.

Kesät 2022 ja 2023 kuuluvat sarjaan ”never forget”. Kesällä 2022 joukkueen kokoonpano oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin, yhteensä 31 pelaajaa. Joukkue alkoi myös rakentaa pelaajille pelaajapolkua eteenpäin tulevaisuuteen käynnistämällä yhteistyötä JyPK T09 ja T08 joukkueiden kanssa. Nyt joukkue pääsi myös taistelemaan mitaleista T15 ykkönen sarjassa, mutta 4. sija jätti nälkää seuraavalle kesälle. Perinteisessä tyttöjen valtakunnallisessa Hippo-turnauksessa saavutettiin kultaa T13 sarjassa ja T14 sarjassa 4. sija. Se oli upea päätös kesäkaudelle 2022.

Talvikausi 2022–2023 harjoiteltiin kovaa ja määrätietoisesti. Yhteistyö JyPKin kanssa myös jatkui ja vahvistui. Kova harjoittelu näkyi kesän 2023 sarjapeleissä. Kevätkaudella T15 Kakkonen sarja päättyi Team LKP T08/09 joukkueen voittoon. Ensimmäistä sijaa lähdettiin metsästämään myös syyskaudella. Yksi tappio ”rakasta vihollista” Huimaa vastaan kauden tärkeimmässä pelissä tarkoitti sitä, että kaulaan ripustettiin Palloliiton hopeamitalit. Hieman lohtua toi T18 Vitonen sarjan voitto. Turnauksissa joukkueella kulki myös hyvin: Lattiapinnoite -turnauksesta kotiin tuomisena hopeaa ja Hippo-turnauksesta toisen kerran peräkkäin kultaa (T16-sarja). MastoCUPissa, jossa vastassa oli kovia joukkueita eri puolilta Suomea, joukkue taisteli hienosti 4. sijalle. Olihan mahtava kausi!

Joukkuetoiminnan ohella useampi pelaaja osallistui Palloliiton Helmaripolku-tapahtumiin. T08/09 joukkueesta yhteensä yksitoista pelaajaa sai kutsun ko. tapahtumiin.


Kuva: Kesä 2023 ja Hippo-turnauksesta kultaa toisena vuotena peräkkäin

Valmennustiimi vailla vertaa

Ensimmäisten vuosien jälkeen joukkueen valmennustiimi muodostui vahvaksi kolmen valmentajan tiimiksi. Jussi Ottavainen, Tero Puurunen ja Sami Tepponen luotsasivat useita vuosia yhdessä joukkuetta eteenpäin, kouluttaen samalla itseään Palloliiton valmentajakursseilla. Pari viimeistä vuotta Jussi ja Tero ovat jatkaneet valmennusta kahdestaan. Keväällä 2024 Palloliiton Itäinen alue palkitsi Jussin ja Teron vuoden lasten valmentajina. Voimme ylpeänä sanoa, että joukkueella on ollut loistava valmennustiimi! Kiitos valkut!

Tero jatkaa Team LKP:ssä Laukaa P11 yj joukkueen valmentajana. Tätä ennen hän on toiminut T08/09 joukkueen lisäksi P11 joukkueen valmentajana vuodesta 2018 lähtien.


Kuva: T08/09 joukkueen valmentajat Tero, Sami ja Jussi Lattiapinnoite-turnauksessa kesällä 2019

Hyvää tiimityötä niin kentällä kuin kentän laidalla

Isoin kiitos kuuluu pelaajille, jotka ovat olleet se tärkein osa joukkueen tarinaa näinä vuosina. Valmentajien mielestä joukkue on ollut mahtava valmennettava – pelaajat ovat olleet sitoutuneita, halukkaita treenaamaan ja joukkuehenki on ollut poikkeuksellisen hyvä. Valmentajan näkövinkkelistä siis paras mahdollinen jengi valmennettavaksi. Voidaan ylpeydellä sanoa, että joukkue on ollut vuosia yksi aktiivisimmista joukkueista Team LKP:ssä.

Pelaajien vanhemmat ja muut taustajoukot; kiitos kaikille teille yhteisistä kioskivuoroista, mokkapalojen ja muiden herkkujen leipomisesta, pelinohjaaja keikoista, lumenluonti- ja muista talkoista, keksien ja karkkien myynnistä, pelaajien kuskauksista ja kolhujen paikkaamisesta kentän laidalla, joukkueen kannustamisesta sekä hyvästä juttuseurasta kenttien katsomoissa. Paljon hyviä, yhteisiä muistoja. Vanhempien välinen yhteistyö on korvaamatonta joukkueen toiminnassa.

Joukkueenjohdossa joukkueen alkuajoista saakka ollut Saila Puurunen valmistautuu myös omalta osaltaan joukkuetoiminnan loppumiseen. ”Olen käynyt viime kuukausina läpi joukkueen matkaa valokuvien, videoiden, toimintakertomusten ja muiden materiaalien kautta. Muistan osan pelaajista jo jalkapallokerho ajoilta, eskari ikäisistä saakka. Pelaajista on näinä vuosina kasvanut hienoja nuoria, ja loistavia futiksen pelaajia. Olen kiitollinen ja ylpeä, että olemme kulkeneet joukkueena tämän matkan yhdessä. Kaverisuhteita ja yhteisiä muistoja on muodostettu niin pelaajien kuin meidän aikuistenkin kesken. Kiitos kaikille”, hän kommentoi.


Kuva: viimeiset harkat pidettiin perjantaina 26.4.2024. Nyt on aika laittaa pelipaidat naulaan tai vaihtaa paidat toisen värisiin.

Kiitokset monelle yhteistyötaholle

Kiitos Team LKP seuralle, joka omalta osaltaan on mahdollistanut joukkuetoiminnan. On ollut ilo kuulua seuraan, jonka toimintaa on viime vuosina määrätietoisesti kehitetty eteenpäin. Kiitos yhteistyöstä myös seuran muille futisjoukkueille. Tsemppiä tulevaan kesäkauteen kaikille!

Kiitokset ansaitsevat myös joukkueen monivuotiset sponsorit; kotimaisia alumiiniveneitä Keski-Suomessa valmistava Alutroll (www.alutroll.fi) sekä laukaalainen Pizzeria-Ravintola Antalya (antalyapizzeria.fi). Sponsoroinnin merkitys on junioritoiminnalle tärkeää. Kannustammekin yrityksiä tukemaan seurojen junioritoimintaa. Lasten ja nuorten hyvinvoinnista huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asia, ja satsaus tulevaisuuteen.

Tärkeässä roolissa on ollut myös seurojen ja joukkueiden välinen yhteistyö. Takana on paljon yhteisiä harjoituksia ja harkkapelejä sekä auttamista peli- ja turnaustoiminnassa. Iso kiitos kaikille! Alueen seuroille esitämme toiveen - pitäkää keskisuomalaisen tyttöfutiksen lippua korkealla myös jatkossa! Menestystä tulevaan!


Kuva: Hyvä joukkuehenki vei joukkuetta eteenpäin monta vuotta

Tyttöfutiksen tarina jatkuu seurassa

Team LKP käynnistää kesäkaudelle 2024 tyttöjen oman futistoiminnan, jonka kohderyhmänä ovat 2014–2016-syntyneet tyttöfutarit. Taustalla on Team LKP:n kehittämisstrategia ja tavoite kuluvalle kaudelle tyttöfutiksen kehittämisen suhteen. Yhteistyötä tullaan tekemään Leppäveden Lepän kanssa. Team LKP seuralla on hyviä kokemuksia seurojen välisestä yhteistyöstä ja yhteisjoukkuetoiminnasta jo aikaisemmin ja tätä yhteistyömallia halutaan hyödyntää myös nyt. Yhteistyön kautta jalkapallon harrastajille voidaan mahdollista entistä laadukkaampaa toimintaa.

Kaikki jalkapallosta kiinnostuneet tytöt – ilmoittautukaa siis mukaan jalisharrastukseen!

Nyt on tullut T08/09 joukkueen aika kiittää ja kumartaa! Mukavia hetkiä juniorifutiksen parissa niin pelaajille kuin vanhemmille! Muistakaa – yhteistyössä on voimaa niin kentällä kuin kentän laidalla!